Avondvierdaagse Vathorst

Welkom
U bevindt zich in: Welkom
Welkom

Welkom bij de Avondvierdaagse Vathorst, de jongste en meest intieme avondvierdaagse van Amersfoort.  Dit jaar lopen wij van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni. 

2017 is ons achtste jaar en we hebben er enorme zin in! Net als andere jaren is de start op de Brink (Wezeperberg) en starten de 10km en de 5km deelnemers om 18.00 uur. Nieuw dit jaar is dat op de laatste avond, de 5km-lopers een half uur later starten, namelijk om 18:30 uur.

In ons eerste jaar 2010 hebben bijna 1250 geregistreerde deelnemers hun eigen wijk van een andere kant kunnen zien en dat bleek een enorm succes. Het rondje rotondes, de route binnendoor door Zielhorst en buitenom langs Zevenhuizen bracht onze deelnemers op plekken waar ze veelal nog nooit lopend waren geweest - die ze op zijn hoogst vanaf de achterbank kenden.
In 2011 groeiden we naar meer dan 1900 deelnemers en wisten we door nog weer wat handiger organisatie de boel zelfs soepeler te laten verlopen. Ook hadden we de routes iets aangepast met een compleet nieuwe waardoor het ook voor de deelnemers nog meer genieten was. 2012 was na een spannende start met veel regen en zelfs hier en daar een klap onweer, wederom een succes met elke dag nog iets betere loopcondities en de jaren erna groeiden we tot de huidige ca 2500 lopers.
 
Dit jaar zullen ervaren lopers zien dat we de bestaande routes nog weer hebben verbeterd en ook weer nieuwe delen van de wijk doorkruisen.
Hier op de site kunt u de belangrijkste informatie over ons evenement vinden, zoals routes, informatie over start en finish en hoe u zich kunt inschrijven. Ook vindt u informatie over het project 'wandelen voor water' waarvan wij komend jaar gastheer zijn. Als u iets mist, onduidelijk vindt of iets anders kwijt wilt stellen wij een mailtje bijzonder op prijs. Je kunt ons ook like op Facebook.
 
 
Uitgelicht: de intocht
De intocht of het 'grand défilé' is op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in het winkelcentrum aan de Cruqius. Dan komen alle deelnemers tegelijk binnen; dat is telkens een gezellige boel waar iedereen ruim de tijd voor uittrekt. Na de intocht lopen de deelnemers door naar De Brink voor de echte finish. Wij vragen bezoekers zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen omdat het aantal parkeerplaatsen bij het winkelcentrum beperkt is. 
 
 
Avondvierdaagse Vathorst de komende jaren
Komende jaren is de Avondvierdaagse Vathorst gepland op de volgende dagen:
2018: dinsdag 5 juni t/m vrijdag 8 juni
2019: dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni
Sponsoren
Gezocht

WIJ ZOEKEN

VRIJWILLIGERSBent u geïnteresseerd?
Klik dan hier voor meer informatie